evocircadiancode.nl
Evocircadian code Level 2
Op zaterdag 21 september 2019 start de opleiding Evocircadian code Level 2.
Docent: Leo van der Zijde
Aantal lesdagen: 10
Accreditatie: 34,5 EC

Achtergrond

Medisch studenten en therapeuten wordt geleerd hoe het menselijk lichaam in elkaar zit (anatomie), hoe het werkt (fysiologie), maar er wordt weinig aandacht besteed aan waar het vandaan komt (evolutie) en waarom het werkt (natuurlijke selectie). Hierdoor missen ze het inzicht in

 • hoe evolutie 'ziekte en gezondheid' heeft gevormd.
 • hoe met name hormonen en microben een extreem grote invloed op ons lichaam en brein hebben.
 • hoe de aarde, zon en maan de ritmes hebben gevormd welke al miljoenen jaren op ons inwerken.
 

De totale opleiding Evocircadian code Hormoontherapeut (Basics - Level 1 - Level 2) besteed wel aandacht aan het feit waar we vandaan komen en waarom we ziek worden. Dus niet alleen kennis van ziekten, maar inzicht en kennis over de processen welke tot ziekte en gezondheid leiden.

 

Level 2 (10 lesdagen)

Tijdens Level 2 van de Evocircadian code worden onder andere de volgende belangrijke aspecten van de Evocircadian code verder uitgediept:

 • Verder inzicht in de werking van hormonen en neurotransmitters
 • Chronobiologie, licht/donker, slaap/waak, temperatuur, timing
 • Verdere uitwerking processen in de baarmoeder
 • Microben en immuunsysteem
 • Symbiose en endosymbiose
 • Medicijnen in de praktijk - hormoon verstorende stoffen
 • Hormonen, kruiden en andere stoffen in de praktijk
 • Genen - DNA - genotype - fenotype - methylatieprocessen
 • Aandoeningen en ziektebeelden
 

Kosten en overige informatie

De Evocircadian code Level 2 is bestemd voor diegenen die al voldoende kennis hebben op het gebied van de Evocircadian code door de afronding van de Basics en Level 1.
 
Na het afronden van de Evocircadian Level 2 volgt een diploma (bij minimaal 80% aanwezigheid en na het met positief resultaat afleggen van een schriftelijk examen en afronden van de opdrachten).
 
De kosten voor de Evocircadian code Level 2 bedragen € 1295,- exclusief verplichte en/of aanbevolen literatuur (10 lesdagen, inclusief koffie, thee, water en lunch).
 
De lesmap Evocircadian code is voor Level 2 verplicht, maar in principe al in je bezit sinds Basics of Level 1. Deze vormt samen met de sheets je schriftelijke lesmateriaal.
Verplichte literatuur: "de Evocircadian Code deel 1 (Basics), deel 2 (Reproductie) en deel 3 (Eb en Vloed van Hormonen)" ,"De Kritische Periode", "Life of Brein" en "No fat, No future" .
 
De Evocircadian code Level 2 is HBO geaccrediteerd voor 34,5 EC en is in ieder geval erkend door BATC, VBAG, LVNG en NVST (KTNO). Tevens heeft de MBOG accreditatie afgegeven als bij- en nascholing, zowel algemeen medisch als orthomoleculair. Ook beroepsvereniging CAT erkent en accepteert de opleiding als volwaardige scholing op HBO niveau.
Informatie over de data 2018-2019, lestijden, locatie, lunch en dergelijke vind je op data en locatie
Informatie over inschrijven en betalen vind je op inschrijven opleiding
Bestellen van boeken en/of lesmap doe je via de webwinkel